ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegogotowy blat biszkoptowy 1 sztukmleko skondensowane niesłodzone 1 sztukgalaretka morelowa 1 sztukbrzoskwinie z puszki 1 sztukherbatniki 50 gramówWykonanie:Mleko schłodzić w lodówce. Galaretkę rozpuścić w szklance wody, odstawić do stężenia. Mleko ubić mikserem, dodać galaretkę i ubijać razem. Wymieszać z pokrojonymi na drobne kawałki brzoskwiniami (3 połówki odłożyć do dekoracji). Wylać krem na blat biszkoptowy umieszczony w tortownicy o dopasowanej średnicy. Wierzch posypać pokruszonymi herbatnikami i udekorować rozetą z pozostałych brzoskwiń. Włożyć na 2h do lodówki.Uwagi:Brzoskwinie można zastąpić 40 dag truskawek i wtedy galaretka truskawkowa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-22Idealny na deser!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: