Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mieszanka owocowa 600 gramów
wino czerwone wytrawne 3 łyżek stołowych
brzoskwinia 1 sztukkarmel 1 łyżek stołowychkwaśna
śmietanka 125 gramów
lody waniliowe 300 gramówWykonanie:
Mrożone owoce zalej
czerwonym winem lub
likierem, szybko zagotuj, odstaw i trzymaj w cieple. W tym czasie
brzoskwinię sparz
wodą, obierz ze skórki, wyjmij pestkę i pokrój na kawałki. Cząstki
brzoskwini zmiksuj razem z karmelem na puree. Następnie wymieszaj ze
śmietaną.
Lody lekko rozmroź, aż będą płynne. Ciepłe
owoce wyłóż do deserowych pucharków. Zalej je karmelem
brzoskwiniowym i sosem z
lodów. Częścią
owoców przybierz wierzch deseru.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: