ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomieszanka owocowa 600 gramówwino czerwone wytrawne 3 łyżek stołowychbrzoskwinia 1 sztukkarmel 1 łyżek stołowychkwaśna śmietanka 125 gramówlody waniliowe 300 gramówWykonanie:Mrożone owoce zalej czerwonym winem lub likierem, szybko zagotuj, odstaw i trzymaj w cieple. W tym czasie brzoskwinię sparz wodą, obierz ze skórki, wyjmij pestkę i pokrój na kawałki. Cząstki brzoskwini zmiksuj razem z karmelem na puree. Następnie wymieszaj ze śmietaną. Lody lekko rozmroź, aż będą płynne. Ciepłe owoce wyłóż do deserowych pucharków. Zalej je karmelem brzoskwiniowym i sosem z lodów. Częścią owoców przybierz wierzch deseru.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: