ßßß Cookit - przepis na Owoce w sosach

Owoce w sosach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mieszanka owocowa 600 gramów
wino czerwone wytrawne 3 łyżek stołowych
brzoskwinia 1 sztuk
karmel 1 łyżek stołowych
kwaśna śmietanka 125 gramów
lody waniliowe 300 gramów
Wykonanie:
Mrożone owoce zalej czerwonym winem lub likierem, szybko zagotuj, odstaw i trzymaj w cieple. W tym czasie brzoskwinię sparz wodą, obierz ze skórki, wyjmij pestkę i pokrój na kawałki. Cząstki brzoskwini zmiksuj razem z karmelem na puree. Następnie wymieszaj ze śmietaną. Lody lekko rozmroź, aż będą płynne. Ciepłe owoce wyłóż do deserowych pucharków. Zalej je karmelem brzoskwiniowym i sosem z lodów. Częścią owoców przybierz wierzch deseru.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5998/Owoce-w-sosach