ßßß Cookit - przepis na Mus czekoladowo-kawowy

Mus czekoladowo-kawowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada ciemna 200 gramów
kawa czarna 0,75 szklanek
masło 125 gramów
jajka 5 sztuk
cukier puder 100 gramów
winiak 40 mililitrów
kakao 1 łyżek stołowych
czekolada biała 75 gramów
czekolada mleczna 75 gramów
Wykonanie:
Wymieszać, w garnku, winiak, kawę, żółtka i cukier puder. Garnek ustawić na większym naczyniu z gorącą wodą i ubijać wszystkie składniki, aż powstanie gładka, jednolita masa. W osobnym rondlu rozpuścić, mieszając, masło i czekoladę deserową połamaną na małe kawałeczki, i przelać ją do masy kawowo-żółtkowej, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Ubitą na sztywno pianę z białek delikatnie wymieszać z musem czekoladowo-kawowym i przelać do schłodzonych kielichów. Udekorować wiórkami czekoladowymi.
Uwagi:
Deser można też udekorować bitą śmietaną posypaną wiórkami czekoladowymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7890/Mus-czekoladowo-kawowy