Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
porzeczka czarna 50 dekagramów
cukier 1 szklanek
śmietana kremówka 1 szklanek
likier cassis 2 łyżek stołowych
lody 400 mililitrów
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:
Porzeczki opłukać na sicie, dokładnie osączyć. Kilka łyżek odłożyć, pozostałe
owoce włożyć do rondla o grubym dnie, posypać
cukrem i smażyć przez 5 minut, mieszając. Ostudzić, zmiksować z
likierem.
Śmietanę ubić, odłożyć 4 łyżki, pozostałą wymieszać z masą
porzeczkową. Sos wstawić pod przykryciem do lodówki. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie gęstnieć, dodać odłożone
porzeczki i wymieszać tak, by całe
owoce obtoczone zostały
czekoladą. Następnie wyjąc je widelcem na pergamin do całkowitego zastygnięcia.
Lody nałożyć do pucharków, polać sosem, posypać
porzeczkami w
czekoladzie. Każda porcję ozdobić
bita śmietaną, polać resztą polewy.Uwagi:
porzeczki mrożoneCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: