ßßß Cookit - przepis na Kisiel miętowo - jabłkowy

Kisiel miętowo - jabłkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
napar z mięty 1.5 szklanek
jabłka winne 2 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
woda zimna 0.5 szklanek
Wykonanie:
Do przecedzonego naparu z mięty, dodać cukier, obrane i pokrojone w plasterki jabłka, i gotować, aż będą miękki. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w zimnej wodzie, mieszając wlać do jabłek i zagotować. Rozlać do salaterek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3541/Kisiel-mietowo---jablkowy