Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłak renety 4 sztuk
masło 10 dekagramów
dżem 5-6 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 porcja
cukier 2-3 łyżek deserowychWykonanie:
Jabłka umyć wydrążyć gniazda nie przekrawając i nie przedziurawić na wylot. Do środka nałożyć
dżem lub
konfitury.posypać je
cukrem waniliowym,
cukrem. W rondlu rozpuścić wcześniej
masło, następnie pookładać w nim
jabłka, przykryć i włożyć do piekarnika w 120 stopniach. Piec 30 minut..Podawać na ciepło powalając sosem uzyskanym z pieczenia.Autor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: