Wykonanie
Smaczna, prosta i jednocześnie ekspresowa w wykonaniu propozycja na deser podawany na ciepło. Jest to alternatywa dla szarlotki, do przygotowania której potrzebujemy znacznie więcej składników i oczywiście więcej czasu. Ponadto osoby, które są "na bakier z pieczeniem", podołają temu zadaniu.

Składniki:3-4
jabłka (ilość uzależniona od wielkości naczynia do zapiekania),2 łyżki
cynamonu,3/4 szklanki
cukru (najlepiej brązowego),0,5 szklanki
mąki,3 łyżki
masła,2 łyżeczki
waniliowego cukru pudru

Obrane
jabłka kroimy na ćwiartki a następnie na podłużne kawałki. Posypujemy je
cynamonem, 2 łyżkami
brązowego cukru oraz 2 łyżeczkami
waniliowego cukru pudru. Dokładnie mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego.Mieszając i ugniatając
masło,
mąkę i pozostałą ilość
cukru, uzyskamy kruszonkę, którą posypujemy wierzch. Zapiekamy przez 40 minut, podajemy na ciepło.SMACZNEGO!