Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jabłko 4 sztuk
orzechy włoskie 15 dekagramów
miód 8 dekagramów
masło 3 dekagramów
imbir według uznaniaWykonanie:
Orzechy sparzyć wrzątkiem, możliwie najdokładniej usunąć z nich ciemnobrązowe skórki, a miąższ bardzo drobno posiekać. Posiekane
orzechy starannie wymieszać z lekko podgrzanym
miodem oraz sproszkowanym
imbirem (nie więcej niż 1 łyżeczki). Dość duże, dorodne
jabłka o gładkiej skórce umyć, odciąć górne części, wydrążyć i dokładnie usunąć gniazda nasienne. Wnętrza
owoców wypełnić masą
orzechowo-
miodową, na wierzchu każdego położyć grudkę
masła. Ułożyć
owoce na blasze, wyłożonej folią aluminiową, wstawić do gorącego piekarnika. Piec 30 minut w temp. 200 st., aż się zrumienią.Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Przypominają smak dziecistwaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: