ßßß Cookit - przepis na Jabłka imbirowe

Jabłka imbirowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłko 4 sztuk
orzechy włoskie 15 dekagramów
miód 8 dekagramów
masło 3 dekagramów
imbir według uznania
Wykonanie:
Orzechy sparzyć wrzątkiem, możliwie najdokładniej usunąć z nich ciemnobrązowe skórki, a miąższ bardzo drobno posiekać. Posiekane orzechy starannie wymieszać z lekko podgrzanym miodem oraz sproszkowanym imbirem (nie więcej niż 1 łyżeczki). Dość duże, dorodne jabłka o gładkiej skórce umyć, odciąć górne części, wydrążyć i dokładnie usunąć gniazda nasienne. Wnętrza owoców wypełnić masą orzechowo-miodową, na wierzchu każdego położyć grudkę masła. Ułożyć owoce na blasze, wyłożonej folią aluminiową, wstawić do gorącego piekarnika. Piec 30 minut w temp. 200 st., aż się zrumienią.
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Przypominają smak dziecistwa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2345/Jablka-imbirowe