ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobiałko 4 sztukcukier 1.5 szklaneksok cytrynowy 1 łyżek stołowychsól według uznaniarabarbar 500 gramówsok wiśniowy 1 szklanekcukier waniliowy 1 sztukmąka ziemniaczana 3 łyżek stołowychpłatki migdałowe 4 łyżek stołowychśmietana kremówka 1 szklanekWykonanie:Białka mocno schłodzić, przelej do miseczki. Dodaj sól i sok cytrynowy.Powoli dosypując szklankę cukru,ubij na sztywną pianę.Blachę przykryj papierem do pieczenia.Narysuj na nim 12 krążków o średnicy 6 cm i 12 krążków o średnicy 3 cm.Masę bezową umieść w szprycy z okrągłą końcówką.Wyciśnij na kołka, zapełniając ich powierzchnię.W dużych kółkach łyżeczką zrób zagłębienia w masie bezowej. Ciastka obsuszaj przez 3 godziny w temperaturze 75 stopni.\Rabarbar zagotuj z sokiem z wiśniowym, 4 łyżeczkami cukru oraz cukrem waniliowym.Zagęść mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości zimnej wody, wystudź.Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.Wgłębienia w bezie wypełnij masą rabarbarowa i bitą śmietaną.Gniazdka posyp płatkami migdałków.Uwagi:Do potrawy dodajemy rabarbaru najlepiej przegotowanego w kompocie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: