Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
białko 4 sztuk
cukier 1.5 szklanek
sok cytrynowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
rabarbar 500 gramów
sok wiśniowy 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
płatki migdałowe 4 łyżek stołowych
śmietana kremówka 1 szklanekWykonanie:
Białka mocno schłodzić, przelej do miseczki. Dodaj
sól i
sok cytrynowy.Powoli dosypując szklankę
cukru,ubij na sztywną pianę.Blachę przykryj papierem do pieczenia.Narysuj na nim 12 krążków o średnicy 6 cm i 12 krążków o średnicy 3 cm.Masę
bezową umieść w szprycy z okrągłą końcówką.Wyciśnij na kołka, zapełniając ich powierzchnię.W dużych kółkach łyżeczką zrób zagłębienia w
masie bezowej.
Ciastka obsuszaj przez 3 godziny w temperaturze 75 stopni.\Rabarbar zagotuj z
sokiem z
wiśniowym, 4 łyżeczkami
cukru oraz
cukrem waniliowym.Zagęść
mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości zimnej
wody, wystudź.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.Wgłębienia w
bezie wypełnij masą rabarbarowa i
bitą śmietaną.Gniazdka posyp
płatkami migdałków.Uwagi:Do potrawy dodajemy
rabarbaru najlepiej przegotowanego w kompocie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: