Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 45(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
migdały mielone 100 gramów
białko 4 sztuk
sok cytrynowy 1 łyżek deserowych
cukier 1.5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
sól według uznania
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
anyż według uznania
czekolada deserowa 100 gramówWykonanie:Mielone
migdały wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Mieszając, zrumień. Przełóż na talerzyk,wystudź.Mocno schłodzone
białka przelej do miseczki. Dosyp
sól.Dodaj
sok Z cytryny i
cukier waniliowy. Powoli dosypując małe porcje
cukru, ubij mikserem, na bardzo szklistą i sztywną pianę.Pianę z
białek wymieszaj z
anyżem,
mąką ziemniaczaną i
migdałami.Masę
bezową umieść w szprycy z końcówką o okrągłym otworze.Małe porcje masy wyciskaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia formując kopczyki.Blachę wsuń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 75 stopni.
Ciastka obsuszaj przez ok 3 godziny.zupełnie zimne
bezowe kopczyki udekoruj ciemnymi strumieniami stopionej wcześniej
czekolady lub polewyAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: