ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 45(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomigdały mielone 100 gramówbiałko 4 sztuksok cytrynowy 1 łyżek deserowychcukier 1.5 szklanekcukier waniliowy 1 sztuksól według uznaniamąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychanyż według uznaniaczekolada deserowa 100 gramówWykonanie:Mielone migdały wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Mieszając, zrumień. Przełóż na talerzyk,wystudź.Mocno schłodzone białka przelej do miseczki. Dosyp sól.Dodaj sok Z cytryny i cukier waniliowy. Powoli dosypując małe porcje cukru, ubij mikserem, na bardzo szklistą i sztywną pianę.Pianę z białek wymieszaj z anyżem, mąką ziemniaczaną i migdałami.Masę bezową umieść w szprycy z końcówką o okrągłym otworze.Małe porcje masy wyciskaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia formując kopczyki.Blachę wsuń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 75 stopni.Ciastka obsuszaj przez ok 3 godziny.zupełnie zimne bezowe kopczyki udekoruj ciemnymi strumieniami stopionej wcześniej czekolady lub polewyAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: