ßßß Cookit - przepis na Kopczyki migdałowe

Kopczyki migdałowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 45
(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
migdały mielone 100 gramów
białko 4 sztuk
sok cytrynowy 1 łyżek deserowych
cukier 1.5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
sól według uznania
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
anyż według uznania
czekolada deserowa 100 gramów
Wykonanie:
Mielone migdały wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Mieszając, zrumień. Przełóż na talerzyk,wystudź.
Mocno schłodzone białka przelej do miseczki. Dosyp sól.Dodaj sok Z cytryny i cukier waniliowy. Powoli dosypując małe porcje cukru, ubij mikserem, na bardzo szklistą i sztywną pianę.
Pianę z białek wymieszaj z anyżem, mąką ziemniaczaną i migdałami.
Masę bezową umieść w szprycy z końcówką o okrągłym otworze.
Małe porcje masy wyciskaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia formując kopczyki.
Blachę wsuń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 75 stopni.
Ciastka obsuszaj przez ok 3 godziny.
zupełnie zimne bezowe kopczyki udekoruj ciemnymi strumieniami stopionej wcześniej czekolady lub polewy
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3327/Kopczyki-migdalowe