Wykonanie
« Powrót  
Galaretka owocowaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
truskawka 50 dekagramów
morele 20 dekagramów
pomarańcza 1 sztuk
sok pomarańczowy 0.75 litrów
żelatyna 1 sztukliscie
mięty według uznania
rum 30 mililitrówWykonanie:Sok wymieszać z rozpuszczoną
żelatyną i
likierem. W wysokim naczyniu ułożyć
morele i część
truskawek, zalać
galaretką, zastudzić. Ułożyć przy ściankach
miętę lub
melisę i
owoce, zalać resztą galarety, schłodzić.Uwagi:
truskawki mrożone,
morele, z kompotu, opakowanie
żelatyny, listki
mięty lub
melisyCiasta i DeseryKomentarze:Autor: TomekData: 2007-12-20No dobrze by było napisac ile ma miec gramow takie opakowanieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: