ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty - podłużne 24 sztukśmietana kremówka 1,5 szklanekŚmietan-fix 1 sztukmleko 1,5 szklanekborówki amerykańskie 250 gramówcukier puder 1 łyżek stołowychcukier waniliowy 2 łyżek deserowychwisienki koktajlowe według uznaniaWykonanie:Borówki oczyścić i osuszyć. Schłodzona śmietanę ubić z cukrem pudrem i zagęszczaczem. W mleku rozpuścić cukier puder i zanurzać w nim kolejno, na moment, biszkopty. W niskiej szklanej salaterce albo na talerzu deserowym układać na przemian warstwę biszkoptów i warstwę bitej śmietany posypanej borówką. Wierzchnia warstwę powinna stanowić bita śmietana udekorowana wisienkami koktajlowymi lub borówkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: