ßßß Cookit - przepis na Domowa melba

Domowa melba

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
lody truskawkowe gałki 4 sztuk
lody waniliowe gałki 4 sztuk
arbuz 40 gramów
jabłko 1 sztuk
banan 1 sztuk
Musli 4 łyżek stołowych
syrop klonowy 4 łyżek stołowych
melisa do przybrania według uznania
Wykonanie:
Wyciąć z miąższu arbuza specjalną łyżeczką do robienia kulek ' lub łyżeczką od herbaty małe
I kuleczki. Jabłko umyć, przeciąć na pół i usunąć gniazdo nasienne. Jabłko pokroić na cząstki. Banana obrać i pokroić w i plasterki. Połowę owoców rozdzielić do 4 pucharków. Do każdego pucharka nałożyć po kulce lodów truskawkowych i waniliowych, pozostałe owoce ułożyć na lodach, posypać Musli i polać syropem. Lody podawać, natychmiast po przyrządzeniu, przybrane listkami melisy.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6826/Domowa-melba