Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
orzechy włoskie 30 dekagramów
cukier puder 20 dekagramów
jajka 8 sztuk
cytryna 1 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
Cynamon według uznaniaWykonanie:
Żółtka oddzielić od
białek,utrzeć z
cukrem pudrem na gładką puszystą masę,połączyć z
sokiem wyciśniętym z
cytryny.
Orzechy oczyścić ze skórki,dwadzieścia pięć dekagramów zemleć,a resztę pozostawić do dekoracji.Zmielone
orzechy wymieszać z
bułką tartą,masą
żółtkową,na końcu dodać ubitą z
białek sztywną pianę,delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do tortownicy posmarowanej
masłem i posypaną
bułką tartą.Piec 50 minut w temp.180 st.C . Posypać
cukrem cynamonowym lub
cynamonem przygotowane ciasto.Uwagi:
Cukier cynamonowy lub
cynamon do posypania ciastaAutor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: