Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
galaretka wiśniowa 1 sztuk
lody 1 sztuk
wiśnia 30 dekagramów
konfitura z
wiśni 50 dekagramów
czekolada gorzka 10 dekagramówWykonanie:
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu a gdy zastygnie pokroić w grubą kostkę. Z
konfitury i
czekolady przygotować sos -
czekoladę zetrzeć na tarce z drobnymi otworami, a następnie połączyć z
konfiturą w rondelku. Podgrzać to na małym ogniu a następnie ubić mikserem lub trzepaczką na jednolitą masę. W pucharach deserowych ułożyć trochę pokrojonej
galaretki i porcję
lodów. Na wierzch położyć po kilka
wiśni i na koniec całość polać przygotowanym sosem
czekoladowo -
wiśniowym.Uwagi:można użyć innej
czerwonej galaretki,
wiśnie drylowane, opakowanie
lodówCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: