Wykonanie
            
Składniki: ( na 24 sztuki)130g 
gorzkiej czekolady,50g 
białej czekolady,
czekolada na kanapki typu nutella,24 
wiśnie z soku lub kompotu.Przygotowanie:
 Gorzką czekoladę
Gorzką czekoladę podzielić na mniejsze kawałki. Do garnka nalać niewielką ilość 
wody i doprowadzić do wrzenia. Na garnek nałożyć naczynie z 
gorzką czekoladą ( tak aby dno naczynia nie dotykało 
wody) i pozostawić do momentu aż 
czekolada się rozpuści. Pędzelkiem nałożyć pierwszą warstwę 
czekolady we wgłębienia w formie silikonowej. Na spód nałożyć jej ciut więcej i boki dokładnie wysmarować. Włożyć do lodówki na kilka minut, do momentu aż 
czekolada całkowicie zastygnie (nie wkładać do lodówki gdy 
czekolada jest jeszcze ciepła). Gdy pierwsza warstwa jest już gotowa nałożyć drugą warstwę i również włożyć do lodówki na kilka minut. Gdy 
czekolada jest już twarda nałożyć we wgłębienia nutellę ( tyle by jeszcze 
wiśnie się zmieściły), następnie włożyć po jednej 
wiśni do każdej praliny ( docinąć ją lekko do środka). Następnie nałożyć górną warstwę 
czekolady. Włożyć do lodówki i wyciągnąć gdy praliny będą już twarde. W 
między czasie rozpuścić 
białą czekoladę ( w ten sam sposób jak gorzką), pozostawić do ostygnięcia. Gdy praliny są już gotowe, wyjąć je z formy silikonowej - powinny ładnie wychodzić. Poobcinać odstające kawałki 
czekolady. Do woreczka nałożyć 
białą czekoladę, zrobić wykałaczką w nim małą dziurkę i polać nią praliny - wzór dowolny. Pozostawić do zastygnięcia, szybciej będzie gdy się włoży je do lodówki na kilka minut.Smacznego!!!