Wykonanie
Wreszcie znalazłam sposób na wykorzystanie
wiśni, które zostały mojemu mężowi po zrobieniu
wiśniówki i całą zimę czekały w słoiku zalane
alkoholem. Choć do zrobienia pomadek wystarczą trzy składniki, to jest to dość czasochłonne. Efekt końcowy jest powalający, a smak jest wart ubrudzenia się
czekoladą po łokcie:)Soczysta
wiśnia w miękkim kremie oblana
czekoladą...ktoś się skusi?

składniki:1 tabliczka
gorzkiej czekolady2 łyżki nutelli10
wiśni z
alkoholuCzekoladę topimy w kąpieli
wodnej i za pomocą pędzelka smarujemy foremki silikonowe lub foremki po bombonierce.Kiedy zastygnie, wkładamy
wiśnię i łyżeczką moczoną w
mleku rozsmarowujemy na niej nutellę. Zalewamy powierzchnię
czekoladą i rozsmarowujemy. Chłodzimy w lodówce.