Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
język barani 4 sztuk
słonina 10 dekagramów
marchew 3 sztuk
cebula 3 sztuk
maggi 1 kostekwrzątek 2 szklanek
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyścić dokładnie
języki, wyciąć znajdujące się po obu stronach u nasady gruczoły ślinowe, zalać wrzątkiem i obgotować w zamkniętym szybkowarze przez 4-5 minut. Po tym czasie wylać na sitko, ochłodzić pod zimną
wodą i zdjąć skórę. Do pustego szybkowaru włożyć
języki, pokrojone oczyszczone warzywa i
słoninę, wlać 2 szklanki
wody i kostkę
maggi. Popieprzyć, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Uwaga. Kto lubi. może
języki dusić z dodatkiem
koncentratu pomidorowego.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: