ßßß Cookit - przepis na Śledzie siekane

Śledzie siekane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
śledzie solone 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
jajko 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
oliwa 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Śledzie moczyć 3-4 godziny, a następnie oczyścić, zdjąć skórę, odfiletować i drobno posiekać. Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić, wymieszać ze śledziami. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki. Śledzie przybrać cząstkami jajek i plasterkami cytryny. Podawać jako przystawkę.
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/112/Sledzie-siekane