Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
śledzie solone 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
jajko 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
oliwa 1 łyżek deserowych
pieprz według uznaniaWykonanie:
Śledzie moczyć 3-4 godziny, a następnie oczyścić, zdjąć skórę, odfiletować i drobno posiekać.
Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić, wymieszać ze
śledziami. Doprawić
sokiem z cytryny,
oliwą i
pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki.
Śledzie przybrać cząstkami
jajek i plasterkami
cytryny. Podawać jako przystawkę.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: