Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada mleczna 175 gramów
wiórki kokosowe 25 gramów
figi suszone 200 gramówmarcepan 200 gramów
pistacje 125 gramów
masło 25 gramów
Cynamon 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Połamaną
czekoladę razem z
masłem stopić w kąpieli
wodnej, ostudzić.Marcepan i
figi pokroić w drobną kostkę, a
pistacje posiekać(odłożyć 25g).Do
polewy czekoladowej dodać
wiórki kokosowe, oraz
cynamon i krótko ją podgrzać. Wymieszać z
figami, marcepanem i
pistacjami. 2blachy wyścielić papierem do pieczenia. Za pomocą 2 łyżeczek nakładać masę na papier. Posypać je odłożonymi
pistacjami. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Ciasteczka przełożyć do papierowych foremek do babeczek i przechowywać szczelnie zapakowane w chłodnym miejscu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: