ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosardynki 25 sztukcytryna 1 sztukmasło 100 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Cytrynę dokładnie obrać , wyczyścić ja nawet z białych błonek które znajdują się pomiędzy plasterkami cytryny. Taki miąższ posiekać i pozostawić. Masło roztopić (30g) przyprawić solą i pieprzem. Rybę posmarować tym tłuszczem i ułożyć w nagrzanym piekarniku lub grillu smażyć przez 6-7 minut stale obracając rybę z jednej strony na drugą. W międzyczasie stopić pozostałe masło , zdjąć garnek z ognia i dodać ziele fenkułu i cytrynę. Po upieczeniu sardynek, natychmiast polać sosem i podawać na ciepło.Uwagi:Sardynki smakują najlepiej świeże jeżeli takich nie możemy dostać w sprzedaży lub mamy wątpliwości co do jakości ryby można ją zastąpić np świeżą szprotką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: