Wykonanie
            
Dorada jest niesamowitą 
rybą, rewelacyjną pod każdą postacią. Upieczenie jej zamkniętej w foli jeszcze bardziej wydobywa jej smak. Gdy jest gotowa i rozkładamy folię wydobywa się niesamowity zapach. Po prostu palce lizać.Składniki:2 całe świeże Dorady
sólpieprzmasło4 plasterki 
cytrynyWykonanie:Z ryb zeskrobać łuski, odciąć boczne płetwy, wypatroszyć, usunąć oczy i skrzela. Następnie dokładnie umyć 
ryby.Osuszyć 
ryby ręcznikiem papierowym.Rozłożyć folię aluminiową błyszczącą stroną do góry i posmarować miejsce w którym będzie położona 
ryba masłem. Uwaga! każdą 
rybę pieczemy w osobnej foli.
Ryby natrzeć z obu stron i w środku 
solą o 
pieprzem.Ułożyć 
rybę na foli, włożyć do środka 2 plasterki 
cytryny i kawałek 
masła.Ułożyć kawałki 
masła na rybie.Zawinąć 
rybę w folię dokładnie zawijając brzegi.Piec w temperaturze 180 o C przez około 40 minut.



