ßßß Cookit - przepis na Pierożki smażone

Pierożki smażone

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 50
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ser biały 500 gramów
mąka 500 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
margaryna 0.5 sztuk
wódka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
farsz grzybowy według uznania
olej 1 litrów
Wykonanie:
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać zmielony ser, margarynę, proszek, sól, wódkę i zagnieść ciasto.
Rozwałkować i szklanką wykrawać krążki, nałożyć farsz i formować pierogi. Smażyć na rumiano w głębokim, rozgrzanym oleju (tak jak pączki), odsączyć na bibule.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3383/Pierozki-smazone