Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały 500 gramów
mąka 500 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
margaryna 0.5 sztuk
wódka 2 łyżek stołowych
sól według uznaniafarsz
grzybowy według uznania
olej 1 litrówWykonanie:Na stolnicę przesiać
mąkę, dodać
zmielony ser,
margarynę, proszek,
sól,
wódkę i zagnieść ciasto.Rozwałkować i szklanką wykrawać krążki, nałożyć farsz i formować pierogi. Smażyć na rumiano w głębokim, rozgrzanym
oleju (tak jak pączki), odsączyć na bibule.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: