Wykonanie
Miałam ostatnio okazję poczuć się jak dziecko. Ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Mianowicie...przytrafiło mi się wspólne pieczenie
obwarzanków. Przyznam, że nie pamiętam kiedy ostatnio robiłyśmy coś wspólnie w kuchni. A tu na dodatek smaki z dzieciństwa...
Obwarzanki z
sera smażone na głębokim tłuszczu według starego przepisu z małej pożółkłej karteczki...Składniki-0,5 kg
sera białego-0,5
margaryny-3
jajka-szczypta
soli-łyżeczka
sody lub
proszku do pieczenia-
mąka (ile się wgniecie - ok. 2,5-3 szklanki)PrzygotowanieZe składników zagnieść ciasto. Rozwałkować. Szklanką i kieliszkiem wycinać
obwarzanki. Smażyć na gorącym głębokim tłuszczu. Odsączyć. Ostygnięte posypać
cukrem pudrem. Najlepiej smakują świeże ;-)


Smacznego ;-)