Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
figi 8 sztuk
ser camembert 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
miód 4 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
orzeszki pinii 30 gramów
tymianek według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
świeże figi z węższej strony ponacinać na krzyż, do połowy
owocu.
Ser pokroić na 8 kawałków równej wielkości i włożyć po 1 do środka każdej
figi.
Miód wymieszać z
sokiem z cytryny i
oliwą.
Figi ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać przygotowanym sosem. Piekarnik nagrzać do 150 stopni i wstawić naczynie na najwyższą półkę na 4 minuty. Wyjąc i posypać orzeszkami i ponownie wstawić do piekarnika na kolejne 4 minuty. Podawać udekorowane gałązkami
tymianku.Uwagi:
Orzeszki pinii można zastąpić
orzechami włoskimi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: