ßßß Cookit - przepis na Pieczony camembert z miodem i tymiankiem - czyli błyskawiczne foundue

Pieczony camembert z miodem i tymiankiem - czyli błyskawiczne foundue

nazwa

Wykonanie

Przepis jest super prosty i super smaczny. Pochodzi z książki Ani Starmach "Pyszne 25".
Czas przygotowania: 5 min. + 15 min. pieczenia w piecu
Ilość porcji: 1 duża
Składniki:
1 serek Camembert w drewnianym opakowaniu (koniecznie)
kilka gałązek świeżego tymianku
2 łyżki miodu
3 kromki chleba (np. tostowego)
Piec nagrzać do 200 stopni.
Od serka odkroić górną, zgrubiałą warstwę. Włożyć z powrotem do drewnianego pudełeczka.
Polać miodem i posypać listkami tymianku.
Wstawić do pieca na ok. 15 min.
Podawać z grzankami z chleba, które można przygotować w tosterze lub w piecu (jednocześnie z serkiem Camembert).
Źródło:http://krainadobrejkuchni.blogspot.com/2013/04/pieczony-camembert-z-miodem-i.html