Wykonanie
« Powrót  
Ciasto drożdżoweDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 1 kilogramów
cukier 1 szklanek
mleko 1.5 szklanek
drożdże 100 gramów
jajka 5 sztuk
margaryna 1 kostekWykonanie:Z
drożdży,letniego
mleka i odrobiny
mąki zrobić rozczyn.
Mąkę przesiać do miski gdy rozczyn wyrośnie po około 20minutach wlać go do miski z
maka.Następnie dodać
jajka,
cukier,wlać resztę letniego
mleka.Wszystko dobrze wyrobić a na koniec dodać rozpuszczoną
margarynę(3\4kostki)resztę zostawić na kruszonkę.Ciasto uformować w kulę i zostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości gdy ciasto podrośnie przełożyć do nasmarowanej tłuszczem blachy posypać kruszonką i piec 40minut w 180stopniach.Autor: doris_doniaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: