ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoorzechy włoskie 200 gramówbiałka 3 sztukcukier puder 100 gramówmiód 100 gramówwafel duży (30x25cm)1 sztukWykonanie:Ubić białka na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodawać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Do piany wlać miód, wrzucić posiekane orzechy i delikatnie wymieszać. Blachę wyścielić papierem do pieczenia, ułożyć wafel i rozłożyć na nim masę orzechową, wyrównać. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: