Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
orzechy włoskie 200 gramów
białka 3 sztuk
cukier puder 100 gramów
miód 100 gramów
wafel duży (30x25cm)1 sztukWykonanie:Ubić
białka na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodawać
cukier i jeszcze chwilę ubijać. Do piany wlać
miód, wrzucić posiekane
orzechy i delikatnie wymieszać. Blachę wyścielić papierem do pieczenia, ułożyć
wafel i rozłożyć na nim masę
orzechową, wyrównać. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: