Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
rostbef 4 sztuktłuszcz 100 gramów
kapusta kiszona 500 gramów
sól według uznania
ziemniak 500 gramów
pieprz według uznania
cebula 1 sztuk
śmietana kwaśna 1 szklanek
boczek wędzony 100 gramówWykonanie:
Cebulę pokrojoną w krążki poddusić na 50g tłuszczu, dodać dobrze wyciśniętą
kapustę kiszoną, dobrze przesmażyć i wyłożyć nią dno brytfanny. Plastry
rostbefu posolić, szybko z obu stron podsmażyć na 50 g tłuszczu i układać na
kiszonej kapuście.
Ziemniaki w łupinkach ugotować w osolonej wodzie, obrać, pokroić w plasterki i równomiernie rozłożyć na plastrach
mięsa. Następnie polać potrawę roztopionym tłuszczem, posypać drobno pokrojonym
boczkiem wędzonym, zalać 2 filiżankami
wody oraz kwaśną
śmietaną i piec w piekarniku na złoty kolor w średniej temperaturze.Uwagi:4 plastry
rostbefuKuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: