ßßß Cookit - przepis na Ruloniki ze śledzi

Ruloniki ze śledzi

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
śledź niesolony 10 sztuk
sok jabłkowy 150 gramów
śliwki suszone 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 20 gramów
Wykonanie:
Śledzie sprawić, opłukać, odfiletować, posolić, posypać pieprzem i odstawić na 30 minut. Śliwki namoczyć, wyjąć z nich pestki i pokroić w paski. Na każdy filet położyć wzdłuż długi, wąski pasek bekonu i 2-3 paseczki śliwek, zwinąć ściśle w rulon i spiąć wykałaczką. Przygotowane ruloniki ułożyć na gorącym oleju i polanym masłem półmisku. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut. Podawać na gorąco z pieczywem i sałatką.
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2007/Ruloniki-ze-sledzi