Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 2 szklanek
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
masło 0.75 kostek
śliwki suszone 500 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
kakao 2 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa smażona 3 łyżek stołowych
wafle według uznaniaWykonanie:Przygotowanie masy kajmakowej: na małym ogniu gotować
mleko z
cukrami, stale mieszając, aż masa zgęstnieje i zbrązowieje. Odstawić z ognia i ostudzić.Utrzeć
masło i ucierając stopniowo dodawać masę kajmakową.Przygotowanie masy śliwkowej:
śliwki namoczyć, osączyć i pokroić w paseczki. Dodać posiekane
orzechy,
skórkę pomarańczową i
syrop. Dusić przez chwilę, mieszając. Wymieszać z
kakaem i schłodzić.Każdy
wafel posmarować masą kajmakową i
śliwkową. Ułożyć jeden na drugim, docisnąć deseczką i odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Następnego dnia udekorować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: