Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mąka krupczatka 22 dekagramów
masło 24 dekagramów
cukier puder 5 dekagramów
aromat waniliowy według uznania
mąka kukurydziana 5 dekagramów
dżem malinowy 2 łyżek stołowych
cukier puder 1 łyżek stołowych
orzechy 3 dekagramówWykonanie:
Masło(1 łyżkę odłożyć)utrzeć z
cukrem na krem,dodać
zapach waniliowy.Ucierając nadal,dodawać po trochu
mąkę krupczatkę i
mąkę kukurydzianą.Osiem płytkich foremek do babeczek wysmarować
masłem.Masę przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką,po czym do przygotowanych foremek wycisnąć ozdobne gniazdka.Wstawić je do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut,w temperaturze 180 st.CPozostawić do wystygnięcia.Ostudzone
ciasteczka wyjąć z foremek,posypać
cukrem pudrem,w środek każdego nałożyć nieco
dżemu malinowego i na koniec po jednym
orzechu włoskim lub kilku
orzeszkom pistacjowym.Uwagi:
Orzeszki pistacjowe lub włoskieAutor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: