ßßß Cookit - przepis na Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Wykonanie

« Powrót  
Sos pieczarkowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 0.25 litrów
bulion 0.25 litrów
pieczarka 20 dekagramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyżce masła. Drugą łyżkę masła roztopić w rondelku, dosypać mąkę, podgrzewać nie rumieniąc. Mleko wymieszać z bulionem i wlać na gorącą zasmażkę. Stale mieszając gotować jeszcze ok. 5 minut, następnie wrzucić pieczarki i jeszcze ok. 3 minut gotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Potrawy z Grzybów
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2129/Sos-pieczarkowy