Wykonanie
« Powrót  
Sos pieczarkowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 0.25 litrów
bulion 0.25 litrów
pieczarka 20 dekagramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyżce
masła. Drugą łyżkę
masła roztopić w rondelku, dosypać
mąkę, podgrzewać nie rumieniąc.
Mleko wymieszać z
bulionem i wlać na gorącą zasmażkę. Stale mieszając gotować jeszcze ok. 5 minut, następnie wrzucić
pieczarki i jeszcze ok. 3 minut gotować. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Potrawy z
GrzybówSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: