Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
morele 1/2 kilogramów
cukier 2 łyżek stołowych
wino białe deserowe 200 mililitrów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
migdały 5 dekagramówWykonanie:
Migdały należy sparzyć, obrać ze skórki, uprażyć na patelni a następnie posiekać. Usunąć pestki z umytych
moreli, pokroić na ósemki (połówki ćwiartek), włożyć do salaterek, posypać
cukrem.
Wino połączyć z
sokiem z cytryny. Dodać do sałatki i wymieszać. Posypać
migdałami.
Sałatkę podajemy schłodzoną, najlepiej wyciągniętą prosto z lodówkiAutor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeserySałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: