ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 150 gramówmigdały mielone 150 gramówmasło 150 gramówcukier 150 gramówaromat waniliowy według uznanianutella według uznaniaWykonanie:Utrzeć miękkie masło z cukrem, wsypać migdały oraz przesianą mąkę, dodać aromat i wyrobić gładkie ciasto. Odrywać ciasto po kawałku, formować małe kulki, każdą najpierw spłaszczyć, a potem nacisnąć w środku palcem, by powstało zagłębienie. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Piec na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. We wgłębienia wystudzonych ciastek można włożyć po odrobinie nutelli lub ulubionej konfitury.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: