ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 600 gramówmiód 2 łyżek stołowychcytryna 0,5 sztukśmietana 1 szklanekserek homogenizowany naturalny 500 gramówWykonanie:Oczyszczone truskawki pokroić w plasterki, polać sokiem z połowy cytryny, posypać skórką otarta z połowy wyszorowanej cytryny, wymieszać z łyżką miodu, włożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki. Gęstą , schłodzona śmietanę lekko ubić. Osobno ubić serek z pozostałą łyżką miodu i połączyć z ubitą śmietaną. Podawać do truskawek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: