Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotłuszcz 3 dekagramów
mąka 3 dekagramówgorący
wywar 1/4 litrów
woda 1/4 litrówWykonanie:
Mąkę zrumienić w piekarniku lub na patelni na złoty kolor.Tłuszcz rozgrzać,zmieszać ze zrumienioną
mąką, rozprowadzić zimnym płynem, zagotować dokładnie mieszając, aby nie było grudek.Rozrzedzić gorącym
wywarem i połączyć z potrawą.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: