ßßß Cookit - przepis na Zakwas na żur domowej roboty

Zakwas na żur domowej roboty

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
czosnek 3 ząbki
skórka razowego chleba 1 sztuk
woda przegotowana 2 szklanek
mąka żytnia 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mąkę żytnią, najlepiej razową wymieszać w kamiennym garnku z przegotowaną ciepłą wodą. Włożyć skórkę razowego chleba i oczyszczone ząbki czosnku. Garnek przykryć i postawić w ciepłym miejscu. Po 4 dniach żur powinien być gotowy (im dłużej stoi, tym jest kwaśniejszy).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Wielkanoc
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7348/Zakwas-na-zur-domowej-roboty