Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 3 ząbkiskórka
razowego chleba 1 sztuk
woda przegotowana 2 szklanek
mąka żytnia 3 łyżek stołowychWykonanie:
Mąkę żytnią, najlepiej razową wymieszać w kamiennym garnku z przegotowaną ciepłą
wodą. Włożyć skórkę
razowego chleba i oczyszczone ząbki
czosnku. Garnek przykryć i postawić w ciepłym miejscu. Po 4 dniach żur powinien być gotowy (im dłużej stoi, tym jest kwaśniejszy).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaKuchnia StaropolskaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: