ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka żytnia 1 szklanekwoda (gorąca)1,5 szklanekwoda (ciepła)2 szklanekskórka razowego chleba 1 sztukczosnek 2 ząbkiWykonanie:Mąkę zalać ok. 15, szklanki gorącej wody tak, aby powstało luźne ciasto. Do ostudzonej masy dolać jeszcze 2 szklanki ciepłej wody, włożyć skórkę razowego chleba, oczyszczony czosnek i wymieszać. Przelać do dużego słoja lub kamiennego garnka, przykryć gazą, obwiązać sznurkiem i odstawić na 2-3 dni w ciepłe, ciemne miejsce. Następnie przelać do wyparzonych butelek, szczelnie zakorkować i przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 tygodni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaWielkanocZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: