Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka żytnia 1 szklanek
woda (gorąca)1,5 szklanek
woda (ciepła)2 szklanekskórka
razowego chleba 1 sztuk
czosnek 2 ząbkiWykonanie:
Mąkę zalać ok. 15, szklanki gorącej
wody tak, aby powstało luźne ciasto. Do ostudzonej masy dolać jeszcze 2 szklanki ciepłej
wody, włożyć skórkę
razowego chleba, oczyszczony
czosnek i wymieszać. Przelać do dużego słoja lub kamiennego garnka, przykryć gazą, obwiązać sznurkiem i odstawić na 2-3 dni w ciepłe, ciemne miejsce. Następnie przelać do wyparzonych butelek, szczelnie zakorkować i przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 tygodni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaWielkanocZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: