ßßß Cookit - przepis na Patisony gotowane w mleku

Patisony gotowane w mleku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
patison 2 sztuk
mleko 1 litrów
masło 4 łyżek stołowych
bułka tarta 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Dobrze umyte patisony sparzyć wrzącą wodą i chwilę je w niej potrzymać. Przełożyć do gotującego się mleka i gotować aż do miękkości. Osączyć z mleka i polać masłem zrumienionym z bułeczką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3649/Patisony-gotowane-w-mleku