ßßß Cookit - przepis na Kurczak z pieczarkami

Kurczak z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi z kurczaka 400 gramów
pieczarki 150 gramów
woda 200 mililitrów
śmietana 6 łyżek stołowych
fix kremowy kurczak z pieczarkami 1 sztuk
Wykonanie:
Opłukane osuszone mięso pokroić w grube podłużne kawałki, a oczyszczone grzyby pokroić w ćwiartki. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju obsmażyć mięso, zdjąć, a następnie odsmażyć pieczarki. Do rumianych grzybów dodać mięso, wodę, śmietanę oraz fix. Wymieszać i gotować 1 minutę. Można podawać z ryżem i udekorować natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: kmiciu
Data: 2008-12-28
Naprawde jak na czas jego wykonania jest wysmienite i szybkie do wykonania. Goraco polecam!
Autor: ibeata
Data: 2008-12-11
Super danie i szybkie wykonanie.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5124/Kurczak-z-pieczarkami