Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomarańcze 4 sztuk
miód 5 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
płatki migdalowe 100 gramów
sól według uznaniaWykonanie:Z wyszorowanej jednej
pomarańczy wycisnąć sok, a 3 obrać. Skórki z 2 wyszorowanych
pomarańczy zalać 1/2 szklanki
wody i gotować 25 minut. Wyjąć i pokroić na cienkie paseczki. Do
wody dodać
miód oraz
ocet i gotować, aż płyn zgęstnieje.
Pomarańcze pokroić w krążki. oprószyć
solą i polać ciepłym sosem. Gdy wystygną, wstawić na 30 minut do lodówki. Na suchej patelni uprażyć
płatki migdałowe.
Płatkami i paseczkami
pomarańczy posypać
sałatkę przed podaniem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: