ßßß Cookit - przepis na Sałatka włoska

Sałatka włoska

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola szparagowa konserwowa 400 gramów
pomidory 4 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
sałata 1 sztuk
oliwki czarne według uznania
ser mozzarella 100 gramów
olej 4 łyżek stołowych
sos sałatkowy włoski 1 sztuk
Wykonanie:
Fasolkę odsączyć z zalewy, sałatę oczyścić. Pomidory, ser i cebulę pokroić w cienkie plasterki. wszystkie składniki ułożyć dekoracyjnie na talerzach i polać przygotowanym wg przepisu sosem włoskim.
Uwagi:
Można użyć fasolkę szparagową mrożoną, należy ją wrzucić do wrzątku, gotować 3 minuty, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Sałatki
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
pyszna
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4447/Salatka--wloska