ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobiałka 6 sztukcukier 300 gramówmaka ziemniaczana 1 łyżek deserowychocet winny 1 łyżek deserowychśmietana kremówka 500 mililitrówwinogrona zielone 500 gramówWykonanie:Białka ubić mikserem na sztywną pianę, powoli dodawać cukier, cały czas ubijając, aż cukier się rozpuści. Dodać mąkę ziemniaczaną i ocet, delikatnie połączyć. Masę wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, formując okrąg o średnicy ok. 25 cn. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, ale po kilku minutach temperaturę zmniejszyć do 150 stopni. Piec 1,5h i pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Na wystudzona bezę wykładamy bitą śmietanę oraz oraz oczyszczone z pestek owoce.Uwagi:Można również użyć innych owoców.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-09ciekawy przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: