Składniki:– białka-250g cukru-szczypta soli-łyżeczka mąki ziemniaczanej-łyżeczka octu winnego-250ml śmietanki 30%-mascarpone-łyżka cukru pudru-świeże kolorowe owoceWykonanie:Białka ubijamy, pod koniec stopniowo dodajemy po łyżce cukru,na sam koniec szczyptę soli i ocet winny. Po ubiciu dodajemy skrobię i mieszamy delikatnie łopatką.Na podstawkę z piekarnika dajemy papier do pieczenia i rysujemy na nim koło o śr. ok 20 cm.Wykładamy pianę i szpatułką zagarniamy pianę do góry tworząc koło.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. Po 5 minutach skręcamy temperaturę do 120 st i pieczemy/ suszymy/ 1 , 5 godziny.Śmietanę ubijamy, dodajemy mascarpone, na koniec cukier.Po wystudzeniu bezy, na wierzch dajemy ubitą śmietanę i wykładamy owoce.