ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokarkowka wieprzowa bez kości 1 kilogramówśliwki suszone 150 gramówsól czosnkowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukane mięso włożyć na minutę do osolonego wrzątku. Wyjąc i ostudzić. Długim nożem zrobić w mięsie kilka otworów i powkładać w nie umyte, osuszone śliwki. Mięso natrzeć solą czosnkową oraz pieprzem. Można osznurować nitką, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Odstawić na 2 godziny, a następnie zrumienić na gorącym tłuszczu. Piec ok. 120 minut w 180 stopniach. Podawać do pieczywa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: