Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
karkowka wieprzowa bez kości 1 kilogramów
śliwki suszone 150 gramów
sól czosnkowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane
mięso włożyć na minutę do osolonego wrzątku. Wyjąc i ostudzić. Długim nożem zrobić w
mięsie kilka otworów i powkładać w nie umyte, osuszone
śliwki.
Mięso natrzeć
solą czosnkową oraz
pieprzem. Można osznurować nitką, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Odstawić na 2 godziny, a następnie zrumienić na gorącym tłuszczu. Piec ok. 120 minut w 180 stopniach. Podawać do
pieczywa.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: