ßßß Cookit - przepis na Karkówka z suszonymi śliwkami

Karkówka z suszonymi śliwkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
karkowka wieprzowa bez kości 1 kilogramów
śliwki suszone 150 gramów
sól czosnkowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukane mięso włożyć na minutę do osolonego wrzątku. Wyjąc i ostudzić. Długim nożem zrobić w mięsie kilka otworów i powkładać w nie umyte, osuszone śliwki. Mięso natrzeć solą czosnkową oraz pieprzem. Można osznurować nitką, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Odstawić na 2 godziny, a następnie zrumienić na gorącym tłuszczu. Piec ok. 120 minut w 180 stopniach. Podawać do pieczywa.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11260/Karkowka--z-suszonymi-sliwkami