ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegogotowy barszcz czerwony 1 litrówgrzyby suszone 4 sztukśliwki suszone 4 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte grzyby namoczyć w 1/2 szklanki wody, poczekać, aż zmiękną. Pokroić je w paski i gotować ok. 30 minut w wodzie, w której się moczyły. Ugorować również śliwki w szklance wody (15 minut) i pokroić je w paski. Barszcz wlać do garnka, dodać śliwki i grzyby z wywarami, w których się gotowały. Podgrzać i doprawić solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-15Barszczu śliwkowego jeszcze nie jadłam,ciekawe jak on smakuje - muszę spróbować :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: