ßßß Cookit - przepis na Barszczyk śliwkowy

Barszczyk śliwkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
gotowy barszcz czerwony 1 litrów
grzyby suszone 4 sztuk
śliwki suszone 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte grzyby namoczyć w 1/2 szklanki wody, poczekać, aż zmiękną. Pokroić je w paski i gotować ok. 30 minut w wodzie, w której się moczyły. Ugorować również śliwki w szklance wody (15 minut) i pokroić je w paski. Barszcz wlać do garnka, dodać śliwki i grzyby z wywarami, w których się gotowały. Podgrzać i doprawić solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Wigilia
Zupy
Zupy weg.
Komentarze:
Autor: Lusia
Data: 2009-04-15
Barszczu śliwkowego jeszcze nie jadłam,ciekawe jak on smakuje - muszę spróbować :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5286/Barszczyk-sliwkowy