Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegogotowy barszcz czerwony 1 litrów
grzyby suszone 4 sztuk
śliwki suszone 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte
grzyby namoczyć w 1/2 szklanki
wody, poczekać, aż zmiękną. Pokroić je w paski i gotować ok. 30 minut w wodzie, w której się moczyły. Ugorować również
śliwki w szklance
wody (15 minut) i pokroić je w paski. Barszcz wlać do garnka, dodać
śliwki i
grzyby z
wywarami, w których się gotowały. Podgrzać i doprawić
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-15Barszczu
śliwkowego jeszcze nie jadłam,ciekawe jak on smakuje - muszę spróbować :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: