ßßß Cookit - przepis na Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

nazwa

Wykonanie

Mamy jeszcze spore zapasy suszonych grzybów, więc dziś zupa grzybowa w wersji minimalistycznej. Postawiłyśmy na prostotę, liczy się smak i zapach grzybów.
Składniki:
15 sztuk suszonych grzybów
1 litr wywaru warzywnego
woreczek kaszy jęczmiennej
sól, pieprz
Wykonanie:
Grzyby namoczyć w wodzie, najlepiej na noc, następnego dnia połączyć z wywarem warzywnym i gotować ok.godziny. Oddzielnie ugotować kaszę. Grzyby wyjąć z zupy, pokroić i ponownie wrzucić do zupy. Na talerzach rozłożyć kaszę i zalać zupą. Smacznego!!!
Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej:
Źródło:http://aniolywkuchni.blogspot.com/2014/01/zupa-grzybowa-z-kasza-jeczmienna.html