ßßß Cookit - przepis na Bezy

Bezy

Wykonanie

« Powrót  
Bezy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 40
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
białka 3 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Do wysokiego naczynia wlać świeże białka, wsypać cukier, dodać sok z cytryny i ubijać mikserem ok. 15 minut na gęstą, zachowującą kształt masę. Na blachy wyłożone papierem do pieczenia nakładać łyżeczką lub szprycą dekoratorską ciastka wielkości orzecha włoskiego. Suszyć w temperaturze 100 stopni ok. 3 godzin, aż powierzchnia stwardnieje.
W piekarniku gazowym suszyć na minimalnym płomieniu przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Uwagi:
Masę bezową można mieszać z grubo posiekanymi orzechami lub pokruszonymi kruchymi ciastkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Komentarze:
Autor: KochamBezy
Data: 2009-03-14
nie moge nic powiedziec tak bardzo lubie bezy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7110/Bezy