Wykonanie
« Powrót  
BezyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
białka 3 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Do wysokiego naczynia wlać świeże
białka, wsypać
cukier, dodać
sok z cytryny i ubijać mikserem ok. 15 minut na gęstą, zachowującą kształt masę. Na blachy wyłożone papierem do pieczenia nakładać łyżeczką lub szprycą dekoratorską
ciastka wielkości
orzecha włoskiego. Suszyć w temperaturze 100 stopni ok. 3 godzin, aż powierzchnia stwardnieje.W piekarniku gazowym suszyć na minimalnym płomieniu przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Uwagi:Masę
bezową można mieszać z grubo posiekanymi
orzechami lub pokruszonymi kruchymi
ciastkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: KochamBezyData: 2009-03-14nie
moge nic powiedziec tak bardzo lubie
bezyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: