ßßß Cookit - przepis na Jabłecznik bez pieczenia

Jabłecznik bez pieczenia

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
galaretka brzoskwiniowa pół porcja
cukier cynamonowy według uznania
cukier puder 25 dekagramów
jabłka 1 kilogramów
Poncz z jabłek według uznania
biszkopty podłużne 50 dekagramów
owoce według uznania
Wykonanie:
Biszkopty ułożyć ścisło w prostokątnej lub kwadratowej formie,nasączyć ponczem.Na poncz można użyć mocnej,posłodzonej esencji z herbaty z dodatkiem soku z cytryny i łyżeczki alkoholu.Jabłka obrać,pokroić,wyciąć gniazda nasienne,zasypać cukrem,poddusić,odparować,przestudzić.Biszkopty posmarować warstwą musu,ułożyć na niej biszkopty.Kłaść warstwy musu i biszkoptów,każdą lekko posmarować cukrem cynamonowym lub cynamonem.Na wierzchu powinny być biszkopty,nasączyć je ponczem,ozdobić przygotowaną galaretką brzoskwiniową i owocami.
Uwagi:
Cukier cynamonowy lub cynamon do posypania ciasta
Autor: krysia15
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7379/Jablecznik-bez-pieczenia