Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
galaretka brzoskwiniowa pół porcja
cukier cynamonowy według uznania
cukier puder 25 dekagramów
jabłka 1 kilogramówPoncz z
jabłek według uznania
biszkopty podłużne 50 dekagramów
owoce według uznaniaWykonanie:
Biszkopty ułożyć ścisło w prostokątnej lub kwadratowej formie,nasączyć ponczem.Na poncz można użyć mocnej,posłodzonej esencji z
herbaty z dodatkiem
soku z cytryny i łyżeczki
alkoholu.
Jabłka obrać,pokroić,wyciąć gniazda nasienne,zasypać
cukrem,poddusić,odparować,przestudzić.
Biszkopty posmarować warstwą musu,ułożyć na niej
biszkopty.Kłaść warstwy musu i
biszkoptów,każdą lekko posmarować
cukrem cynamonowym lub
cynamonem.Na wierzchu powinny być
biszkopty,nasączyć je ponczem,ozdobić przygotowaną
galaretką brzoskwiniową i
owocami.Uwagi:
Cukier cynamonowy lub
cynamon do posypania ciastaAutor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: